Početna Znamenitosti i zanimljivosti Odredišta Aktivnosti Turistička ponuda Korisne informacije Multimedija
Facebook Ston.hrTURISTIČKI PORTAL OPĆINE STON
TOURIST BOARD OF STON

Ston (dobrodošlica)

Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)
Ston (dobrodošlica)

Čast nam je ugostiti Vas u jedinstvenom ugođaju kakav može priuštiti Ston,srednjovjekovni gradić čija povijest seže daleko u rano XIV stoljeće.To je gradić s najdužim kamenim zidom u Europi(5,5km),uskih tihih ulica,starih otmjenih kuća i tragova drevnih kultura rasutih okolo.

Njegova nekadašnja vrijednost kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu,solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli koji se nije mijenjao još od antičkih vremena.Bogatstvo čistoće i prirodnosti potvrđuje Malostonski zaljev sa mjestima Mali Stom,Hodilje,Luka,Duba i Zamaslina.

Poznati su po uzgoju školjaka kamenica i mušula(dagnji) još od rimskog doba a stonska kamenica(ostrea edulis) pronijela je slavu ovoga kraja kao potvrđeni prirodni afrodizijak. Nedaleko od Stona prekrasna je uvala Prapratno sa stoljetnim maslinicima,mediteranskom makijom i čistom pješčanom plažom,pokraj koje je jedan od ljepših autokampova na ovom području. U Stonskom kanalu zaštićenom od vjetrova smjestila su se dva mala mjesta Kobaš i Broce poznati po nautičkom turizmu.
Poluotok Pelješac još od davnina krase nasadi vinove loze, a proizvodnja vina jedna je od najznačajnijih djelatnosti s dugom tradicijom. Vinske ceste, obilasci vinarija i vinograda od Metohije,Boljenovića,Sparagovića sve do Putnikovića i Dubrave predstavljaju snažan doživljaj tradicije,življenja i ljubavi Pelješca i pelješčana prema grožđu i vinu.

Otprilike na sredini poluotoka nalazi se oaza tišine i ljepote, u pješčanoj uvali okrenutoj prema zapadu, naselje Žuljana.Nadaleko poznata već od 1924 godine po svojim lijepim i mnogobrojnim pješčanim plažama,zalascima sunca,ronjenju na atraktivnim lokacijama u organizaciji lokalnih ronilačkih centara. Smještaj na ovom dijelu Pelješca možete potražiti u privatnim hotelima(Mali Ston),auto kamp(Prapratno) i malim auto kampovima(Hodilje ,Brijesta,Žuljana) ,privatnom smještaju u svim naseljima i uvalama, a eno gastro ponudu okusiti u mnogobrojnim restoranima i seoskim domaćinstvima.

Ukoliko volite gastronomske ili vinske manifestacije,folklornu...
Obavještavamo Vas da će 15.srpnja 2018.(nedjelja) radi gledanja i bodrenja...
Na pozornicu velikog Kaštia u punom sjaju vraćaju nam se male zvijezde...
Ston će proslaviti najveću gradsku pučku feštu Dan sv.Liberana,a cijeli će...
Facebook Ston.hr